PrieVyno

Nuostabiai puiki naminė anties kojelė | 16 balandžio, 2010

Kaip puikiai pradėti penktadienio vakarą? – Namie paruošti patį patį gardžiausią patiekalą! Kaip kažkada rašėme, vienam iš mūsų tai yra anties kojelė. Confit de canard. Tik mūsų atveju šis patiekalas būtinai turi ir vieną svarbiausių savo atributų – karamelizuotus svogūnus.

Tad jums reikės:

– poros anties kojelių (jų tikrai už padorią kainą – 7 Lt/vnt. – galima gauti mylimoj Mindaugo Maximoj)

– vieno didelio svogūno

– 3-4 česnako skiltelių

– keleto lauro lapelių

– Provanso žolių, čiobrelių, druskos, pipirų

– valgomo šaukšto medaus

– valgomo šaukšto sojos padažo

– 65 g. sviesto

– arbatinio šaukštelio cukraus

– alyvuogių aliejaus

– kantrybės ir laiko ;)

Paskutinis ingridientas tikrai pravers, man anties kojelė gaminasi apie 4 valandas. Bet tikrai verta ;)

Ant puodo dugno sudedame per pusę perpjautas česnako skilteles, lauro lapus, Provanso žoles (truputėlį), čiobrelius,druską bei pipirus ir uždedame anties kojeles bei sviesto (50 g.). Užpilame vandeniu, kad būtų maždaug per vieną centimetrą nuo kojelių viršaus. Itin sandariai uždarome puodą – jei gaminame paprastame puode, rekomenduojame puodo viršų uždengti su folija ir uždėti dangtį. Taip verdame ant mažiausios ugnies apie 2,5 val. (tai galioja elektrinei viryklei; gaminant su dujine virykle, reiktų bent porą kartų atidengti ir patikrinti ar pakanka vandens ir, esant reikalui, jo papildyti).

Kol gaminasi anties kojelė, pasidarome karamelinius svogūnus. Tam kad tinkamai paruoštume svogūną, šiek tiek nupjauname jo šoną (tiek, kad padėtume ant to šono plokštumos ir stabiliai galėtume pjaustyti). Taip supjaustyti svogūno griežinėliai (maždaug dviejų-trijų milimetrų pločio) yra itin ilgi ir gardūs skanauti ;)

Supjaustytą svogūną suberiame į sviestą (15g.) ir kepame ant vidutinės ugnies tol, kol švelniai paruduos. Įpilame šlakelį aliejaus, sudedame medų, cukrų bei sojos padažą. Kepame prižiūrėdami kol pradeda burbuliuoti, o tada perpilame į šaltą indą ir paliekame laukti kojelės.

Praėjus nurodytam laikui, anties kojeles pašauname į orkaitę (200 laipsnių) ir kepame tol, kol gerokai apskrus odelė (ji turi būti itin traški).

Kojelę dedame į lėkštę, ant jos gausiai uždedame karamelizuotus svogūnus. Garnyras bei raudonas vynas – pasirinktinai.

Anties kojelė

Skanaus!


Įrašyta kategorijoj Maistas
Tags:

Parašykite komentarą »

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: