PrieVyno

Sekmadienio popietei – prancūziška svogūnų sriuba | 28 kovo, 2010

Sekmadienio popietę po savaitgalio darbų, gastrolių gerame ore ir nakties, iš kurios kažkas pavogė bent vieną valandą, niekas geriau neatgaivins nei prancūziška svogūnų sriuba. Tai tarsi prancūziškas lietuviškos kopūstienės variantas (teigiamo efekto prasme).

Svarbiausia yra tai, kad ir pagaminti šį puikų patiekalą nereikia nei daug pastangų, nei produktų.

Taigi jums reikės:

– 4-5 svogūnų

– 30-40 g. sviesto (idealiu atveju reikėtų naudoti ne sviestą, o anties taukus, bet jų ne visada yra po ranka :) )

– kmynų, druskos, pipirų, čiobrelių

– vištienos sultinio (žinoma, taip pat idealu turėti natūralaus)

– apie 100 g. raudono vyno

– žiupsnelio miltų

– sumuštinių duonos

– sūrio (pvz., Ementalio)

SvogūnaiSviestasRaudonas vynas

Supjaustome svogūnus puslankiais ir pakepiname juos ant sviesto iki rudumo. Mes kepdami įmetėme porą anties kulšelių. Jos nėra privalomos, bet suteikia puikų prieskonį bei  kvapą.

Kepami svogūnai

Svogūnams parudavus, suberiame miltus, druską, pipirus bei čiobrelius. Minutėlę pakepiname ir masę užpilame sultiniu (apie 2,5 litro). Suberiame kmynus, užverdame ir leidžiame pavirti apie 15-20 minučių. Pabaigai supilame vyną bei leidžiame nugaruoti alkoholiui – paverdame dar 10-15 minučių.

Svogūnų sriuba puode

Svogūnų sriuba patiekiama itin karšta. Į sriubos dubenėlį dedama duonos riekelė (rekomenduojama puodeliu ar taure išpjauti apskritimus), gausiai apibarstyta tarkuotu sūriu. Riekelę reikėtų šiek tiek panardinti, kad sūris išsilydytų.

Anksčiau aprašytame Švedijos restorane ši puiki sriuba buvo patiekta štai taip:

Svogūnų sriuba

Skanaus!


Įrašyta kategorijoj Maistas
Tags:

2 Komentaras »

  1. Niam, dievinu svogūnų sriubą. O jūsiškė turėjo tokį salstelėjusį skonį? Tokį atsimenu iš vieno Paryžiaus restoranėlio seniai seniai…

    Komentaras sukūrė skanautoja — 28 kovo, 2010 @ 20:48

  2. Taip taip, sriuba yra šiek tiek saldoka. Bendrai labai įdomu, kad būdamas žalias svogūnas yra toks aštrus, o pakeptas/pavirtas tampa saldus :)

    Komentaras sukūrė PrieVyno — 28 kovo, 2010 @ 22:09


Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: