PrieVyno

Raudonoji užtepėlė La Primavera – kvepia pavasariu | 17 kovo, 2010

Artėjant pavasario lygiadieniui (ir nepaisant nesiliaujančio sniego), ir gaminti norisi pavasariškai. Tad pristatome dar vieną užkandį prie vyno – raudonąją užtepėlę La Primavera.

Jums reikės:

– dviejų šviežių pomidorų

– šaukštelio pomidorų pastos

– skardinės luptų pomidorų (200 g.)

– pusės raudonosios paprikos

– vieno didelio svogūno

– trijų skiltelių česnako

– druskos, pipirų, šviežio baziliko, čiobrelių, Provanso žolių, cukraus

– alyvuogių aliejaus

PomidoraiPaprikaČesnakas

Pirmiausia smulkiai supjaustome papriką ir pakepame ją apie penkias minutes. Sudedame pomidorų pastą ir cukrų. Po poros minučių sudedame supjaustytus pomidorus, svogūnus, česnakus, šviežių bazilikų kotelius, druską ir visus prieskonius. Uždengiame dangtį ir verdame apie dvidešimt minučių.

La primavera ruošiama

Į suvirusias daržoves sudedame kiek pasmulkintus konservuotus pomidorus savo sultyse ir jau atidengę dangtį paverdame apie dešimt – penkiolika minučių. Įpjaustome baziliko lapelius, išmaišome ir paliekame atvėsti, o atvėsusį tepame ant duonos ir mėgaujamės.

La Primavera užtepėlė

Skanaus!

P.S. Praėjusį savaitgalį Prie Vyno užkandžiai sulaukė pirmųjų užsakovų, kurie liko sužavėti šia pavasariška gaivaus skonio užtepėle. O mes likome patenkinti, kad galime džiuginti jus įvairiais užkandžiais prie vyno :)


3 Komentaras »

  1. o ar skanu butu be paprikos? labai pasikeistu skonis?

    Komentaras sukūrė martynas — 18 kovo, 2010 @ 10:24

    • Paprika turi labai specifinį ir pakankamai stiprų skonį bei kvapą, tad ir užtepėlė be paprikos tikrai bus kitokia. Bet tai nereiškia, kad ji bus mažiau skani :) Pabandyti tikrai verta!

      Komentaras sukūrė PrieVyno — 18 kovo, 2010 @ 16:54

  2. […] Pirmadienio kronikos #22 By giedrius Trumpai drūtai pirmadieninis pasisėdėjimas: pradėjome tuno užtepėle ir pomidorų užtepėle. […]

    Atgalinis pranešimas sukūrė Pirmadienio kronikos #22 « Voverai virtuvėje siaučia — 15 balandžio, 2010 @ 13:22


Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: