PrieVyno

Lašišos paté – lengviau nebūna | kovo 2, 2010

Šį kartą – apie vieną paprastą, bet jokiu būdu ne prastą užkandį prie vyno. Lengvas jis tiek pastangomis, reikalingomis jį pagaminti, tiek ir skoniu. Tai – lašišos paté (lietuviškai sakant, paštetas).

Reikės:

– 200 g. lašišos

– 40 g. grietinėlės

– 40 g. balto vyno

– pusės raudonosios paprikos

– pusės svogūno

– skiltelės česnako

– pusės arbatinio šaukštelio pomidorų pastos

– čiobrelių, Provanso žolių, druskos, pipirų

LašišaBaltas vynasČesnakai

Visų pirma apkepame pomidorų pastą (dvi-tris minutes). Suberiame keliskart perpjautą susmulkintą papriką, svogūną bei česnaką. Pakepiname kol suminkštės (apie septynias minutes) ir sudedame supjaustytą lašišą. Po penkių minučių supilame vyną bei masę pagardiname prieskoniais. Leidžiame alkoholiui išgaruoti ir supilame grietinėlę, bei paverdame keletą minučių, kol grietinėlė pradeda tirštėti.

Lašiša puode

Turimą masę susmulkiname su smulkintuvu ir atšaldome  (reikėtų laikyti neuždengtą, kad neišsiskirtų vanduo).

Belieka tepti pagamintą paštetą ant savo keptos duonos ir jau vaišinamės puikiu ir lengvu užkandžiu prie vyno.

Lašišos pate

Skanaus!

Reklama

Parašykite komentarą »

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti /  Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: