Šį kartą – apie vieną paprastą, bet jokiu būdu ne prastą užkandį prie vyno. Lengvas jis tiek pastangomis, reikalingomis jį pagaminti, tiek ir skoniu. Tai – lašišos paté (lietuviškai sakant, paštetas).
Reikės:
– 200 g. lašišos
– 40 g. grietinėlės
– 40 g. balto vyno
– pusės raudonosios paprikos
– pusės svogūno
– skiltelės česnako
– pusės arbatinio šaukštelio pomidorų pastos
– čiobrelių, Provanso žolių, druskos, pipirų
Visų pirma apkepame pomidorų pastą (dvi-tris minutes). Suberiame keliskart perpjautą susmulkintą papriką, svogūną bei česnaką. Pakepiname kol suminkštės (apie septynias minutes) ir sudedame supjaustytą lašišą. Po penkių minučių supilame vyną bei masę pagardiname prieskoniais. Leidžiame alkoholiui išgaruoti ir supilame grietinėlę, bei paverdame keletą minučių, kol grietinėlė pradeda tirštėti.
Turimą masę susmulkiname su smulkintuvu ir atšaldome (reikėtų laikyti neuždengtą, kad neišsiskirtų vanduo).
Belieka tepti pagamintą paštetą ant savo keptos duonos ir jau vaišinamės puikiu ir lengvu užkandžiu prie vyno.
Skanaus!
Parašykite komentarą